Haberler

Son günlerde Kurumumuza bazı meslek mensupları tarafından, geçiş dönemi eğitim programına veya bağımsız denetçilik sınavına katılıp başarılı olmadıkları halde, Türk Ticaret Kanununun 400’üncü maddesine göre bağımsız denetime yetkili olduklarını ve kendilerine bağımsız denetçi belgesi verilmesi gerektiğini iddia eden dilekçeler gönderilmektedir.

Bilindiği üzere, bağımsız denetçi olarak yetkilendirilmek için gerekli şartlar 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu, 660 sayılı Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumunun Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ve Bağımsız Denetim Yönetmeliğinde ayrıntılı olarak düzenlenmiştir. Anılan mevzuat hükümleri uyarınca meslek mensuplarının, 31.12.2015 tarihi itibariyle sonra eren geçiş dönemi eğitim programına veya bağımsız denetçilik sınavına katılıp başarılı olmaları dışında bağımsız denetçi olarak yetkilendirilmeleri mümkün bulunmamaktadır.

Kurumumuzun bilgisi dışında yapılan spekülatif söylem ve yorumlara itibar edilmemesi gerektiği hususu meslek mensuplarına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu